1 Mayıs 2011 Pazar

‘Vatan elden gidiyor’ diyen komutana jet soruşturma

16:20 by Kartal MEDYA · 0 yorum

Genelkurmay; bir toplantıda Ak Partilileri eleştirdiğine yönelik ses kaydı basına yansıyan Albay Kabadaş’a soruşturma başlattı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2007-2009 arasında Çankırı’da görev yapan Kırıkkale Mühimmat Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Engin Kabadaş hakkında soruşturma açıldığı bildirildi. Kabadaş’ın askeri personelin eşlerine seçimlere dönük düzenlediği seminerlerde siyasi mesajlar verdiğine ilişkin bazı gazetelere yansıyan ses kayıtları bulunduğu ileri sürüldü.
(Kaynak: ANKARA Milliyet)
Ses kayıtlarında, Kabadaş’ın Türk seçmeni için, “Bakın bu şahin marka araba. Hepimizin çok sevdiği muzları evine pazara nasıl götürüyor... Bu da Trabzon’dan. Trabzonlu hemşehrilerimiz okey oynamayı çok seviyorlar, demek ki namaza da gidecekler” dediği iddia edildi.

Ses kaydına göre; Kabadaş, Ak Parti’nin kaçak bina ve arazileri yasallaştırarak oylarını yüzde 67’ye çıkaracağı endişesinin bulunduğunu söylüyor. Kabadaş’ın, “Hükümetin, daha doğrusu malum partinin 23 Temmuz seçimlerinde almış olduğu oy oranı belli, yüzde 47 öyle değil mi? 10 milyon kaçak bina. Yerel yönetimler de biliyorsunuz, bu partinin yönetiminde. Her binada 3 kişi olsa normal şartlarda kaç kişi yapar? Otuz milyon. Bu 30 milyondan, 10 milyonu oy kullanacak. bu yüzde 47 ile değil yüzde 67 ile seçim kazanır” dediği iddia ediliyor.

Kabadaş’ın anayasa taslakları yapan Ergun Özbudun’un üniversitelerde türbanın serbest olması gerektiği yönündeki sözlerini eleştirildiği konuşmada “vatan tehlikede” temasını işlendiği iddia edildi. Kabadaş’ın Bülent Arınç için de, “Görevi ülkeyi karıştırmak olan bu şahsın meşhur ifadeleri var” dediği ileri sürüldü.
HEPAR Facebook Resmi Sayfası: http://www.facebook.com/HakveEsitlikPartisiOsmanPamukoglu
İş O Türk Osman PAMUKOĞLU Sayfası: http://www.facebook.com/HakveEsitlikPartisiOsmanPamukoglu
Osman Pamukoğlu Twitter Sayfası: http://twitter.com/#!/OPamukogluHepar

Yorumunuzu Bırakın

YARARLI LİNKLER:
Haber Online Facebook / Haber Online Twitter / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor

Hak ve Eşitlik Patisi (HEPAR)