4 Mayıs 2011 Çarşamba

BDP’nin 1 Mayıs tahrikine 1 gözaltı

19:50 by Kartal MEDYA · 0 yorum

İstanbul Taksim’deki 1 Mayıs kutlamaları sırasında Cumhuriyet Anıtı’na tırmanarak Atatürk’ün heykeline BDP paçavrası ile bebek katili öcalan’ın posterini asanlardan bir kişi gözaltına alındı. Zanlı B.G. sağlık muayenesi sonrası Emniyet’e götürüldü.
Taksim’deki BDP tahrikine 1 gözaltı.

İstanbul Taksim’deki 1 Mayıs kutlamaları sırasında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na tırmanarak BDP paçavrası ile bebek katili öcalan’ın posterini asanlardan bir kişi gözaltına alındı. Zeytinburnu’nda gözaltına alınan B. G., İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kimliği tespit edildikten sonra Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürülerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kimliği tespit edilen diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirilirken, B.G. sorgusunun devamı için yeniden Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


Atatürk Anıtı’na paçavra asmışlardı
1 Mayıs günü Taksim’de düzenlenen kutlamalar sırasında maskeli bir kişi, Atatürk Anıtı’na çıkarak teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterini asmıştı. Ayrıca, barikatı aşarak anıta tırmanan bir grup da Atatürk heykelinin boynuna BDP paçavrası bağlamıştı. Alandaki işçi grupları ise her iki olaya büyük tepki göstermişti.

Yorumunuzu Bırakın

YARARLI LİNKLER:
Haber Online Facebook / Haber Online Twitter / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor

Hak ve Eşitlik Patisi (HEPAR)