4 Mayıs 2011 Çarşamba

Başbakan'ı koruyan ekibe silahlı saldırı

18:33 by Kartal MEDYA · 0 yorum

Erdoğan'ın Kastamonu mitingin ardından Ankara'ya dönen Başbakanlık ve Ak Parti görevlilerinin bulunduğu konvoya Ilgaz Dağı eteklerinde teröristler el bombaları ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

Seçim çalışması için Kastamonu'ya gelen Başbakan Erdoğan toplu açılış töreninden sonra Nasrullah Meydanı'nda halka hitap etti. Yaklaşık 15 bin kişiye hitap eden Erdoğan mitingin ardından helikopterle Amasya'ya geçti.
(Kaynak: Fevzi KIZILKOYUN-Turan KURT/ÇANKIRI, (DHA))
Başbakan'ın mitingi nedeniyle Ankara'dan gelen Başbakanlık ve Ak Parti görevlileri dönüşe geçti. Saat 17.15'te Kastamonu- Ankara karayolunun 25'inci kilometresinde Ilgaz Dağı eteklerine ulaşan konvoya, burada pusu kuran teröristler el bombaları ve otomatik silahnlarla saldırdı. Bombalardan birinin isabet ettiği Başbakanlık otobüsüne eskortluk yapan polis aracı alev alırken, Ankara'dan gelenlerle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekibindeki polisler teröristlerle çatışmaya girdi. Teröristlerin açtığı ateşle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis şehit oldu. Yaralanan 2 polis de hastaneye kaldırıldı.

Ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye sevk edilen takviye ekiplerle geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK- TİKKO EYLEMİ Mİ?
Eylemi TİKKO destekli PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği ileri sürüldü. PKK'lı 'Munzur' ve 'Zerzan' kod adlı teröristlerin TİKKO militanlarıyla Sinop'un Gerze İlçesi'nde jandarmaya, Boyabat İlçesi'nde polise yönelik eylemler yapmıştı.

Bugünkü saldırının aynı grubun bir yıl içinde yaptığı üçüncü saldırısı olduğu iddia edildi.

Yorumunuzu Bırakın

YARARLI LİNKLER:
Haber Online Facebook / Haber Online Twitter / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor

Hak ve Eşitlik Patisi (HEPAR)