29 Nisan 2011 Cuma

Suriye'den Türkiye'ye göç başladı

22:33 by Kartal MEDYA · 0 yorum

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad mualiflerinin ayaklanmasıyla ülkede yaşanan iç savaştan kaçmak isteyen yaklaşık 300 Suriyeli, Türkiye sınırına gelip Türk bayrağı açarak sığınma talebinde bulundu.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne bağlı Güveççi Köyü ile Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Harabjoz Köyü arasında kalan sınıra gelen ve Türkmen olduğu belirtilen 300 kadar Suriye vatandaşı, Türk bayrakları açıp Türkiye lehine sloganlar attı.
(Kaynak: YAYLADAĞI (Hatay), (DHA))
Harabjoz Köyü'nde oturduklarını ve Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı büyük baskı altında olduklarını söyleyen kalabalıktakiler, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Türk tarafından da askerler bölgede geniş güvenlik önlemi alıp Suriyeliler'in Türkiye'ye geçişine izin vermedi. Türkiye ile Suriye arasında vizesiz geciş olmasına rağmen Harabjoz Köyü sakinlerinin Yayladağı Sınır Kapısı'na gelebilmek için Lazkiye kentini geçmeleri gerektiği ancak buna izin verilmediği ileri sürüldü.Devlet Başkanı Beşar Esad mualiflerinin ayaklanmasıyla ülkede yaşanan iç savaştan kaçmak isteyen yaklaşık 300 Suriyeli, Türkiye sınırına gelip Türk bayrağı açarak sığınma talebinde bulundu.

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne bağlı Güveççi Köyü ile Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Harabjoz Köyü arasında kalan sınıra gelen ve Türkmen olduğu belirtilen 300 kadar Suriye vatandaşı, Türk bayrakları açıp Türkiye lehine sloganlar attı. Harabjoz Köyü'nde oturduklarını ve Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı büyük baskı altında olduklarını söyleyen kalabalıktakiler, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Türk tarafından da askerler bölgede geniş güvenlik önlemi alıp Suriyeliler'in Türkiye'ye geçişine izin vermedi. Türkiye ile Suriye arasında vizesiz geciş olmasına rağmen Harabjoz Köyü sakinlerinin Yayladağı Sınır Kapısı'na gelebilmek için Lazkiye kentini geçmeleri gerektiği ancak buna izin verilmediği ileri sürüldü.

Yorumunuzu Bırakın

YARARLI LİNKLER:
Haber Online Facebook / Haber Online Twitter / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor

Hak ve Eşitlik Patisi (HEPAR)