29 Nisan 2011 Cuma

HEPAR lideri Pamukoğlu'ndan Kanal Istanbul Yorumu

19:31 by Kartal MEDYA · 0 yorum

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı 'Kanal İstanbul' projesini, "Akla ziyan" olarak değerlendirdi. Pamukoğlu, "Bırak kanal açmayı. Sıkıntı senin beynindeki kanallarda. Onlar tıkanmış, sen önce onları aç" dedi.
(Kaynak: RİZE-DHA)
Partisinin Rize İl Başkanlığı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Pamukoğlu, burada partililere hitap etti. Ülkede halkın yoksullaştığını, buna çözüm aranacağı yerde akla ziyan projeler üretildiğini ifade eden Pamukoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Kanal İstanbul' projesini eleştirdi. Pamukoğlu, "Neymiş? Kanal açacaklarmış. Kanaldan çıkacak topraklarla ada yapacaklarmış. Bırak kanal açmayı. Sıkıntı senin beynindeki kanallarda. Onlar tıkanmış, sen önce beynindeki kanalları aç" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın 4-5 yılda dünyanın en zengin devlet adamları arasına girdiğini iddia eden Pamukoğlu, "Bu listede krallar, şeyhler, sultanlar, devlet başkanları var. Sen nasıl oluyor da Başbakanlık maaşı ile ilk 10 zengin arasına girdin? Kendini soyduran bireylerden meydana gelen kitlelere ne halk denir, ne de millet" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik de eleştirilerde bulunan Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Bir ana muhalefet, onun başında da bir zat var. PKK' nın yıllardır söylediği şeyleri Güneydoğu seçim bildirgesine yazmış, halka dağıtıyor. Neymiş bunlar? İki dil olacak, koruculuk kalkacakmış. Özerklikle ilgili AB Parlamentosu'nda çekinceler var, o çekinceyi ortadan kaldıracakmış. Kendisine ada tahsis edilmiş eşkıya ne diyor, bu da aynısını söylüyor. Eşkıya 'Demokratik Cumhuriyet' diyor, bu da 'Demokratik Anayasa' diyor. İşte muhalefet, işte iktidar. Biz Türkiye'ye bunları anlatacağız. 12 Haziran'da da herkes kararını verecek. Ne olacağını göreceğiz. Bir ülkede iyi giden ve kötü giden her şeyden o ülkede yaşayan kadın erkek birebir sorumludur. Yani ne olacaksa olur."

Terör örgütü kuran ve ona yataklık edenler için idamın geri getirileceğini de sözlerine ekleyen Pamukoğlu, daha sonra partisinin Rize milletvekili adayları Selçuk Avcı, Ali Rıza Yılmaz ve Tahir Gören'i sahneye çağırarak partililere tanıttı.

Yorumunuzu Bırakın

YARARLI LİNKLER:
Haber Online Facebook / Haber Online Twitter / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor / Hazırlanıyor

Hak ve Eşitlik Patisi (HEPAR)